Çankırı’da yerin 150 metre altında yöresel tatlar yarıştı

Çankırı’da yerin 150 metre altında düzenlenen yöresel yemek müsabakasında tencereler yöresel lezzetler için kaynadı.

AA’nın haberine nazaran Çankırı Belediyesi’nce düzenlenen 3. Memleketler arası Tuz Şenliği kapsamında Yer Altı Tuz Kenti’nde yöresel yemek yarışı yapıldı.

Yarışmacılar mağara içerisine kurulan ocaklarda tutmaç çorbası, höşmerim, iri hamur üzere lezzetleri en düzgün halde yapmak için yarıştı. Heyet üyelerinin çeşitli kategorilerde kıymetlendirdikleri yemeklerde dereceye girenler ödüllendirildi.

BU YIL 3. SEFER DÜZENLENDİ

Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu, festivalin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini söyledi. Yerin 150 metre altında yöresel tatları hazırladıklarını belirten Karaoğlu, “Yöresel tutmaç çorbamızın müsabakasını yaptık. Daha sonra iri hamur yemek yarışı, daha sonra höşmerim tatlısı ve engelli çocukların yarışı olacak. Liderler Yarışıyor müsabakası kapsamında da Sayın Valimiz ve Belediye Liderimiz Çankırı’mızın yöresel lezzetlerinden olan muskayı yapacaklar inşallah. Halkımızın iştirakiyle hoş bir aktiflik oluyor” dedi.

TUZ MAĞARASINDA YEMEK YARIŞMALARI

Yerin altında bu türlü bir yarışın olmasının farklı ve hoş bir his olduğunu lisana getiren Karaoğlu, şunları kaydetti:

“Farklı vilayetlerde çeşitli yemek yarışlarına katılıyoruz lakin yerin 150 metre altında tuz mağarasında yemek yarışları yapmak çok farklı bir his, farklı bir atmosfer, heyecan dozu daha yüksek. Mağara içerisinde yemek müsabakası olur mu, koku olur mu diye kaygılar vardı ancak hiçbir sorun yok, çok da hoş geçiyor müsabakalarımız. Tuz mağarası hem Türkiye hem de Çankırı için çok kıymeti olan mağaramız. Dünyada 3. büyük mağaramız olduğu için biz de mağaramızı tanıtabilmek ismine yemek yarışını burada yapıyoruz.”

‘YEMEKLERİN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENİYORUM’

Yarışmacılardan Şifa Sabuncu da “Geçen sene de katılmıştım yarışa. Çankırı için hoş bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu halde yöresel yemeklerimizi de tanıtmış oluyoruz. Ben de yarış sayesinde yemeklerin püf noktalarını öğrenmiş oluyorum. Meskende yemek yapmak ile burada yemek yapmak ortasında çok fark var. Bu atmosferde yemek yapmak çok hoş bir duygu” diye konuştu.

HEM AKSİYON HEM HEYECAN

Beyzanur Demir de geçen sene yarışa annesinin katıldığını bu sene de annesi ile birlikte müsabakaya katıldıklarını lisana getirdi. Yerin 150 metre altında yemek yapmanın kendilerini heyecanlandırdığını söz edin Demir, hem aksiyon hem heyecan yaşadıklarını kaydetti. Nazmiye Devrük de konut hanımı olduğunu, yöresel yemek yarışı heyecanına ortak olmak için yarışmaya başvurduğunu belirtti.

(ANADOLU AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir